U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

TUETSLOE NIEUWS

 

december 2009 Jaargang 12, Nr. 4
 

Ontsteken Kerstverlichting 12-12-2009

Op zaterdag 12 december, om half 4, zijn de lichtjes in de kerstboom weer ontstoken. De kerstboom komt  dit jaar extra goed tot zijn recht, omdat aan het begin van de week alle, maar dan ook alle planten  en struiken in opdracht van de gemeente uit het plantsoen waren gehaald. (Het plantsoen zal in het  voorjaar weer opnieuw, onderhoudsvriendelijk, worden ingeplant, maar dit terzijde.)
Een groot aantal buurtgenoten had
zich deze middag verzameld op de
oprit van de  familie Marckelbach, Tusseler 3. Wij bedanken Adriaan &  Maggie wederom voor hun gastvrijheid.
Het was een hele gezellige bijeenkomst, vooral door de vele glaasjes glühwein en chocolade-melk die werden  geschonken, maar ook door Frans Kaiser die met zijn midwinterhoorn voor de juiste sfeer zorgde.
Aansluitend aan de bijeenkomst bij de Tuetsloe kerstboom kon een bezoek worden gebracht aan 
WinterWonderland in het openluchttheater.
 
  

Verplaatsing "Tuetsloe Kerstboom"  08-12-2009

    

 

 

 

 

 

 

september 2009 Jaargang 12, Nr. 3

 

Tuetsloe 25 jaar  14-09-2009

Dit jaar bestaat de buurtvereniging Tuetsloe 25 jaar. Ter gelegenheid hiervan is een boek  uitgegeven.  Alle bewoners in de wijk Tusseler hebben dit boekje in ontvangst kunnen nemen.
Vanaf nu is het ook mogelijk om deze al te bestellen. Klik hiervoor op infos@tuetsloe.nl   Een bestuurslid zal dan contact met u opnemen, om de bestelling verder af te wikkelen!

 

 

 

Ronde van Spanje (Vuelta) passeert Lochem 31-08-2009

 Afgelopen maandag passeerde  de Vuelta Lochem tijden de etappe Zutphen-Venlo. Veel belangstellenden
 (ook uit onze wijk Tusseler) kwamen even kijken, hoe het peloton in sneltrein voorbij ging en via de Barchemseweg  richting Barchem-Borculo reed. Voor foto's klik even op
VUELTA

 

 

 

juni 2009 Jaargang 12, Nr. 2

 

Optreden Lochems Mannenkoor bij Tusselerhof  04-04-2009

In het jubileumjaar 2009 heeft het Lochems Mannen Koor op verzoek van het bestuur van Tuetsloe een optreden verzorgd  voor de bewoners van de Tusselerhof. Samen met de introductie van de jubileum-wijnen door de voorzitter Harry Mengerink  kan het bijna niet anders, dan dat deze geste bij de bewoners bijzonder gewaardeerd werd.

 

Fietsknooppunt in Tusseler 31-03-2009

Sinds een paar weken is er bij het "Gat van Tusseler" ook een Fietsknooppunt ( nr. 14) geplaatst. Zelf een route plannen? klik hier   Route Planner  of een Rondje Lochem ? klik hier  Rondje Lochem

    

De aanleg van het Fietsroutenetwerk Achterhoek vordert gestaag. Op 13 februari klonk het startsein voor de plaatsing van het ‘knooppuntensysteem’. Vanaf dat moment plaatst het Recreatieschap Achterhoek-Liemers overal in de Achterhoek routebordjes en knooppuntborden. Het Fietsroutenetwerk Achterhoek wordt bijna 1.500 kilometer lang, telt 330 knooppunten en sluit aan op de knooppuntensystemen van de Veluwe, Twente  en Arnhem-Nijmegen. Naar verwachting is half april het Fietsroutenetwerk Achterhoek volledig aangelegd.

Hoe werkt zo'n fietsknooppunt?
Met het fietsroutenetwerk kunt u zelf fietsroutes samenstellen, afhankelijk van uw wensen. U bepaalt het startpunt, het aantal kilometers dat u wilt fietsen en de omgeving die u het meest aanspreekt. Het fiets- routenetwerk is gebaseerd op fiets-routetracés die door middel van knooppunten aan elkaar zijn verbonden. Ieder knooppunt heeft een eigen nummer. Bordjes langs de weg wijzen u in twee richtingen naar het  eerstvolgende knooppunt. Op ieder knooppunt staat een informatiepaneel met een plattegrond van de  omgeving. Alle fietsroutetracés en knooppunten zijn daarop aangegeven. Bij ieder tracé staat de afstand tot
het volgende knooppunt. Onderweg komt u regelmatig bordjes tegen met de richting naarhet volgende knoop- punt. Wanneer u geen bordjes tegenkomt, vervolgt u in principe uw weg rechtdoor. Op punten waar mogelijk twijfel ontstaat of waar u van richting moet veranderen, staat altijd een bordje.

Nieuwe fietskaart Achterhoek
In april verschijnt ook de nieuwe Fietskaart Achterhoek. De Fietskaart Achterhoek maakt deel uit van een landelijke serie van 20 fietskaarten en bestaat uit: - een gedetailleerde plattegrond met toeristische informatie  - alle fietsknooppunten in de Achterhoek - uitleg over het fietsroutenetwerk - vier kant-en-klare fietsroutes
De nieuwe Fietskaart Achterhoek is vanaf half april voor € 7,95
verkrijgbaar bij de VVV in Lochem  (bron VVV Lochem)

 

maart 2009 Jaargang 12, Nr. 1 

 

Jaarvergadering  22-01-2009

 

 

 

 

 

 

De jaarlijkse jaarvergadering werd dit jaar weer gehouden bij Hotel Scheperskamp. Ook dit jaar weer een behoorlijke opkomst. Na het openingswoord door voorzitter dhr. H. Mengerink werden in snel tempo de agendapunten afgewikkeld. zoals o.a de jaarverslagen van secretaris en penningmeester.
Bij de bestuursverkiezing werd afscheid genomen van bestuursleden Henk Eggink en Willem Post. Met algemene goedkeuring werden hiervoor in het bestuur gekozen de heren Wim de Vries en Erik Burggraaff.  Beiden veel succes toegewenst.
Tijdens de pauze was er gelegenheid om kennis te maken met een 2-tal wijnen welke dit jaar ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van "Tuetsloe" als jubileumwijn verkocht zullen gaan worden.
Na de pauze was het de beurt aan mevr. Denise de Jonge (Carion / De Garve), die een toelichting gaf over het Projekt Wijkaanpak. Samen met de plaatselijke wijkagent vertelde zij over allerlei initiatieven om samen met de buurtbewoners in Lochem te komen tot een nog fijnere woon- en leefomgeving.

 

dec. 2008 Jaargang 11, Nr. 4

Ontsteken Kerstverlichting 13-12-2008   

Ook dit jaar weer, zijn de de lichtjes in de kerstboom in Tusseler  ontstoken. Vanmiddag zijn in de aanwezigheid van vele buurtbewoners de lampjes in de boom aangestoken. Dit jaar werd dit jaarlijkse gebeuren opgevrolijkt met de muzikale klanken van Graaf Otto drumband.

 

Vrijwilligers gevraagd   26-10-2008

Zorgcentrum "Tusselerhof" is op zoek naar vrijwilligers, die bereid zijn om bij toerbeurt de middag-maaltijd bij het appartementen-complex "Stadenbos" te bezorgen. Heeft u interesse, meldt u dan aan bij:

mevr. R. Koert tel. 0573-256231

 

sept. 2008 Jaargang 11, Nr. 3

         

juni 2008 Jaargang 11, Nr. 2

 

Nationale Straatspeeldag 28-05-2008

 

 

 

 

 

 

Eén middagje gaan kinderen vóór heilige koe  (artikel uit De Stentor)

Vanmiddag werd ook in Tusseler de "nationale straatspeeldag" georganiseerd. Vele
vrijwillige(rs) ouders hielpen mee om er leuke spelletjes te doen. Normaal mogen de kinderen natuurlijk niet op straat spelen, maar voor één keer per jaar ligt dat anders. Nou dat was  vandaag! 

 

Jubileumconcert Normaal   01-05-2008

Normaal knalt in sfeervolle Zandkuil

 

 

 

LOCHEM - In een afgeladen en ontzettend sfeervol Lochems openluchttheater heeft de Achterhoekse band Normaal gistermiddag een zinderend optreden gegeven.
anger Bennie Jolink en zijn maten waren duidelijk onder de indruk van de geweldige ambiance en Jolink liet dit tussen de nummers door ook blijken. Hij refereerde herhaaldelijk aan het historische concert dat zijn band 33 jaar geleden, ook op Hemelvaartsdag, in openluchttheater De Zandkuil gaf. Destijds haalde Jolink, zo gaf hij gekscherend aan, nog een gemiddelde van een biertje per nummer, dat zit er anno 2008 niet meer in. Normaal bestond gisteren uit zanger Bennie Jolink, gitarist Ferdi Jolij, Willem Terhorst op basgitaar en Jan Manschot op drums.   bron: De Stentor

 

Uitnodiging Koken met de Buurt  21-04-2008

Beste mensen,

Ter informatie de uitnodiging voor de feestelijk afsluiting van het project Koken met en voor de Buurt in het Open Luchttheater in Lochem op 23 mei. Inwoners van Lochem koken dit keer een Italiaanse maaltijd op een unieke locatie voor collega-inwoners van Lochem. Iedereen is van harte welkom, wel van te voren aanmelden en inschrijven in verband met de boodschappen die gedaan moeten worden.

Met vriendelijke groet,

Denise de Jonge

Opbouwwerk-Wijkaanpak-Buurtbemiddeling
Stichting de Garve
Burgemeester Leenstraat 11
7242AA LOCHEM

0573-288627 b.g.g. 288600

d.dejonge@garve.nl
buurtbemiddeling@garve.nl

 

maart 2008 Jaargang 11, Nr. 1

 

Pasen 2008: zout op eitjes en wegen 25-03-2008

 

 

 

 

 

 

 

Pasen 2008 gaat de boeken in als één van de koudste openingen van het toeristenseizoen. De attractieparken en dierentuinen trokken beduidend minder bezoekers. "Zelfs de apen blijven liever binnen", merkten ze bij  de Apenheul in Apeldoorn.
De weersomstandigheden met de paasdagen waren bijna ongekend. We moeten 57 jaar terug in de tijd voor de laatste witte Pasen. Dikke sneeuwvlokken en kogelharde hagel zorgden nu weer voor kerstsferen.
Maart roert zijn staart en dat heeft financiële gevolgen voor de gemeenten. Die rekenen - of hopen - er niet op dat de strooiwagens vol pekelzout met Pasen de weg nog op moeten. Er ging deze dagen meer zout op de wegen dan op de al dan niet gekleurde eitjes.
En daarvan staan er met de paasdagen toch dertig miljoen op de Nederlandse ontbijttafels.             
bron: De Stentor
 
 
 
Fakkeloptocht & Paasvuur 23-03-2008

Dit jaar zou dan eindelijk het jaarlijkse paasvuur nabij Tusseler worden ontstoken. De LEO in samenwerking met de gemeente en horeca-man Hans Karssenberg hadden de afgelopen dagen de zaken voorbereid.
Vanavond om 20.30 uur zou de houtstapel via de fakkels van de optocht door de kinderen worden ontstoken!
Het begin was veelbelovend, echter de stapel wilde de vlam niet goed oppakken. Velen zijn daardoor onverrichter zaken weer huiswaarts vertrokken.
 

Jaarvergadering  24-01-2008

 

 

 

 

 

 

 

De jaarlijkse jaarvergadering werd dit jaar ook weer gehouden bij Hotel Scheperskamp. Er was weer een behoorlijke opkomst. Na het openingswoord door voorzitter dhr. A. Marckelbach werden in snel tempo de agendapunten afgewikkeld. zoals o.a de jaarverslagen van secretaris en penningmeester.
Bij de bestuursverkiezing werd afscheid genomen van bestuurslid Marianne Kromkamp en voorzitter Adriaan Marckelbach. Beiden waren aftredend en niet meer herkiesbaar. Met algemene goedkeuring werden hiervoor in het bestuur gekozen mevr. Toos Scholtens en dhr. Harry Mengerink. De laatste zal de functie van voorzitter op zich nemen. Beiden veel succes toegewenst.

Na de pauze was het de beurt aan mevr. Dinie Hiddink , die in het welbekende Achterhoekse dialect, een voordracht hield over "gebruiken en gewoontes" vroeger en nu. Op humoristische wijze stelde zij de tegenwoordige tijd met zijn normen en waarden aan de kaak.