U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

TUETSLOE NIEUWS

 

Slechte wegen en fietspaden  

Heeft u het ook al gemerkt?  de gemeente Lochem heeft in december 2011 een poging gedaan de fietsroute  voor de scholieren naar het Staring College te verbeteren.
zie DE STENTOR 


 

 

 


 
     

 Kerstbakjes & Ontsteken Kerstverlichting 10-12-2011

Op zaterdag 10 december, heeft de buurtvereniging Tuetsloe samen met een aantal dames-senioren van de "Tusselerhof" kerstbakjes gemaakt. Hierbij bleek al snel dat de dames van de Tusselerhof er geen gras over lieten groeien, want in snel tempo werden de persoonlijke bakjes opgetuigd met kerstgroen en verse  bloemen!
Rond drie uur vertrok de groep richtinggrasveld bij de Tuestsloe-kerstboom om samen de lichtjes weer te  ontsteken. de firma
R & R Partycare  had hiertoe een 2-tal tenten beschikbaar gesteld.  Nog meer dan vorig jaar was de buurt goed present.
Na het openingswoord door de voorzitter Harry Mengerink werd Yvonne Otten gevraagd de verlichting te starten.  Op een paar lampjes na, deden alle andere lampjes meteen hun werk.
Onder het genot van een glühweintje of chocolade-melk kon iedereen genieten van de zang van het  Tuetsloe koor, met aan het eind zelfs een meezingende dame!
Aansluitend kon meteen een bezoek worden gebracht aan
WinterWonderland in het openluchttheater.
  

 Happy Hour  02-12-2011 

 

 

 

 

 


  

 november 2011 Jaargang 14, Nr. 3
 

 High Tea Party   25-09-2011

 

 

 

 

 

 

 

juni 2011 Jaargang 14, Nr. 2

 

maart 2011 Jaargang 14, Nr. 1

 

 Jaarvergadering  20-01-2011

 

 

 

 

 

 

De jaarvergadering 2011 werd ditmaal gehouden bij Hotel Scheperskamp. Na de wisseling van wacht  van Golden Tulip naar de Fletcher groep was onze buurtvereniging ook nu weer van harte welkom!
Stipt op tijd opende voorzitter Harry de vergadering. hierna werd in sneltreinvaart de agenda afgewerkt.  De commissie kaskontrole was ook dik tevreden, waarna bestuursleden Toos & Harry bij acclamatie  werden herkozen.
Na ± 10 jaar aktiviteiten-commissie werd afscheid genomen van Annemiek v.d. Worp.  Voorzitter Harry  bedankte haar met kus & bloemen voor zoveel jaren aktie!  Na het officiële gedeelte gaf Hotel-manager John Muller de vergadering uitgebreid informatie over de
Fletcher Hotels.
Na de (koffie) pauze was het woord aan buurtgenoot Jan Huidink, die ons in woord en gebaar vertelde  over
" Het genot van het weten en beleven van ons Lochemse Buitengebied " Vanaf de Gorsselse  westkant naar het Oosten bij Ampsen liet hij gedreven ons alle langsliggende landschappen zien!
Rond tien uur werd de vergadering gesloten, waarbij iedereen nog werd uitgenodigd om onder het genot  van een glaasje nog even verder te keuvelen!
 

Lochem op de glasvezel ?? 

Gaat komend jaar Lochem aangesloten worden op de glasvezel?, voor eind januari 2011 wordt beslist  of de benodigde 40% van de aansluitingen zich aangemeld hebben.
Via de link kunt u zich nader informeren en de stand van zaken inzien!

Vergelijk tussen de providers  

Tussenstand

 

Interview Berend Jan Bussink,  Wethouder Economische Zaken gemeente Lochem

“Verglazing in de regio maakt wonen en werken aantrekkelijker”

Berend Jan Bussink heeft maar 1 doel voor ogen: zoveel mogelijk dorpskernen binnen de gemeente  Lochem ontsluiten door glas. De vraag is of dat met zoveel dorpskernen binnen de gemeente wel  realiseerbaar is?
Je kunt niet alleen Lochem aansluiten en de rest van het buitengebied uitsluiten. Wij als gemeente maken  ons sterk voor de ontsluiting van het totale buitengebied.”

Als wethouder Economisch Zaken binnen de gemeente Lochem is Berend Jan Bussink een groot  voorstander van verglazing en heeft actief discussie gevoerd in de gemeente over de noodzaak  van een glasvezelnetwerk binnen de gemeente. “In dit nieuwe tijdperk van digitale communicatie  is het een randvoorwaarde voor een gemeente om bedrijven en particulieren moderne voorzieningen  te bieden. Daar hoort een glasvezelnetwerk gewoon bij. Het lijkt een investering voor de toekomst,  maar die eigenlijk vandaag al operationeel kan zijn”, aldus de gedreven wethouder.

“In Laren is men al om; daar ligt een compleet glasvezelnetwerk en ruim 80% van de inwoners en  bedrijven is reeds aangesloten op het glasvezelnetwerk. Daarmee is aangetoond dat er wel degelijk  belangstelling is!”

 

Ontsteken Kerstverlichting  11-12-2010

   
 

 

 

 

 

foto fam. A. Marckelbach

Op zaterdag 11 december, om half 4, zijn de lichtjes in de kerstboom weer ontstoken.  Dit jaar was er  zeer goede opkomst van onze buurtgenoten, misschien mede doordat er een optreden stond gepland van  het "Tuetsloe Mannenkoor".  Annelies Hoentjen (secretaresse) die voorzitter Harry M. verving deed het  openingswoord waarbij de fam. v.d. Kant werd bedankt voor hun gastvrijheid!
Na een 1° borrel ging hierna o.l.v. gastdirigent Otze het T.M.Koor van start met enkele welbekende  kerstliederen.  Het werd een hele gezellige bijeenkomst, mede door de vele glaasjes glühwein en chocolademelk die werden  geschonken!
Aansluitend kon meteen een bezoek worden gebracht aan WinterWonderland in het openluchttheater.

 

december 2010 Jaargang 13, Nr. 4

 

Van bowlingbal tot reclame, van sjoelen tot kaarten.

Zaterdag 30 oktober was de slotavond van buurtvereniging Tuetsloe. Om 8 uur werden we ontvangen  in de kelder van Bousema, een locatie mooi op loopafstand, wat weer een BOB bespaarde.  Na een kort welkomstwoord van Yvonne en een uitleg wat er die avond op het programma stond kon een ieder na het drinken van een kop koffie en lekker plakje cake (aangeboden door Bousema, bedankt!)   beginnen met de activiteiten.

Er was voor iedereen wel wat leuks te doen, van kaarten tot sjoelen, maar ook het brein kon worden  getraind met de kennis over…., jawel reclameslogans! Jacquliene, Marielle en ik werden erg fanatiek en neurieden de diverse slogans om toch weer achter te komen van welk merk of product een bepaalde slogan was. Over de uitslag kon niet gecorrespondeerd worden en dat was misschien ook maar goed ook,  want wij waren het niet helemaal met alle antwoorden eens . Wel erg leuk, vooral omdat er een hele boel   Oja-antwoorden waren en je heel vaak met het antwoord op het puntje van je tong zat of dat je   de spotjes voor je zag maar welk product het was, eh…...
Maar de topper van de avond was natuurlijk, voor de meeste heren, het bowlen. Iedereen voorzien van de beroemde (of beruchte) vrolijke stappers nam bezit van de bowlingbanen. In het begin werd op de banen  nog gebowld met groepjes van 6. De ballen vlogen over de baan en de scores werden lekker gemakkelijk   automatisch bijgehouden.
Om ½ 10 werd de inwendige mens verzorgd met een hapjesbuffet, van brie tot een smakelijk sateetje.   Maar ook het gebruikelijke stokbrood met kruidige boter was aanwezig.

Hierna werd er nog wat gekaart,een poging gedaan om er toch weer even op te komen welke slogan  er bedoeld werd en gesjoeld.
Maar de bowlingbanen hadden eigenlijk geen minuutje rust gehad volgens mij, wanneer de diehards überhaupt wat gegeten hebben weet ik niet! De banen waren constant bemand, maar wat was er te lezen op de score borden? Heel raar, bijna op elke baan stonden dezelfde namen….. Wat bleek, er waren  toch wel veel wisselende contacten. Een  paar bowlers waren zo fanatiek dat 1 baan niet meer genoeg was  en ze besloten op diverse banen tegelijk maar mee te doen. Wel grappig om de heren van de ene  naar de andere baan te zien gaan. Dat er tussendoor nog wel tijd was voor een bietje is wel bijzonder.
Aan het eind van de avond bleek dat de meeste heren niet echt tegen hun verlies konden, er was nog maar 1 baan waar een groepje aan het bowlen was. Op alle andere banen waren de Remy’s aan het bowlen, moederziel alleen werd gegooid of hun leven er vanaf hing, van enig competitieverband was voor deze diehards geen sprake meer.
Een hele gezellige avond waar voor iedereen wat te doen was, maar voor een gezellig babbeltje met buurtgenoten was ook ruim de tijd. Dat er bepaalde mensen toch snel gehecht raakten aan de blitse bowlingschoenen bleek toen er mensen gewezen moest worden dat ze bijna Bousema verlieten met ander schoeisel, dan waarmee ze gekomen waren.

 Groetjes Martine Rouwenhorst, T56.

 

oktober 2010 Jaargang 13, Nr. 3

 

juni 2010 Jaargang 13, Nr. 2

 

maart 2010 Jaargang 13, Nr. 1

Jaarvergadering   21-01-2010

De jaarvergadering 2010 werd ditmaal gehouden op en nabij de bowlingbaan van Cafe-Rest. Bousema.
Dit jaar waren er 2 mutaties binnen het bestuur.  De dames J. Wesselink en A. Meijer namen afscheid na
negen resp. zes jaren bestuur. Voorzitter H. Mengerink bedankte de dames  voor hun inzet en vele werk
voor de buurt.  De agenda werd in snel tempo afgewerkt, zodat een ieder ruim de tijd had, om de rest van de avond te bowlen.  De baan werd ons namens de fam. Karssenberg aangeboden. Dank hiervoor !!!!