U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

TUETSLOE NIEUWS

 

Ontsteken Kerstverlichting  14-12-2013

 

 

 

 

 

 

Zaterdagmorgen 14 december verschijnt op ons Tusseler grasveld Ron Verkade met zijn blauwe bus van R & R Partycare
In no-time werden met man/vrouw en macht twee tenten opgezet en vervolgens gevuld met (sta)tafels, heaters en warmhoudpotten.
Volop sfeer!!  
Prompt om 15.00 uur gloeit de Glühwein, pruttelt de chocola en knappert de vuurkorf. De kerststol ligt verleidelijk uitgestald en vindt gretig aftrek. Met op de achtergrond de sonore klanken van 3 Midwinterhoorn blazende buren wordt het al gauw een sfeervol gebeuren.
Plotseling verstomt het gekeuvel. In de verte wordt geklingel waargenomen. Wat is het; een koe , de tram ?
Nee, het is de kerstman himself die daar in zijn arreslee komt aangedraafd!

Oproep
Eenmaal uitgehijgd, wat wil je ook met die buik, houdt de oude baas, luid bellend, een gloedvol pleidooi. Hij vervangt de voorzitter die schittert door afwezigheid en roept iedereen op te komen op de jaarvergadering. Daar moeten een nieuwe voorzitter en bestuursleden uit voortkomen alsmede leden voor de aktiviteiten-commissie.
Anders is dit de laatste keer!!!

Samenzingen
Dan als de lichtjes branden in onze nieuwe kerstboom, is het tijd voor het traditionele samenzingen met ons buurtgelegenheidskoor. Ook dat klinkt weer als een klok uit vele, inmiddels goed gesmeerde kelen.

Tot slot
Als de bodem van de wijnpan in zicht komt is het tijd om naar huis. dan wel naar het jaarlijkse WinterWonderland festijn in het Openlucht Theater te gaan. Het is mooi geweest, met dank aan de vele vrijwilligers.
 

Aanplant van de nieuwe kerstboom voor Tuetsloe  27-11-2013

 

 

 

 

 

 

De kerstboom van Tuetsloe heeft een opvolger gekregen. De bestaande boom (in maart 2007 geplant) heeft niet de gewenste grootte gekregen om als waardige kerstden de lampjes te mogen dragen. De aktiviteiten commissie heeft overleg gehad met de fam. Abbink en wederom werd daar een boom uitgegraven en op transport gesteld naar het grasveld bij Tusseler 1 & 3. Nu maar hopen dat deze boom het beter gaat doen dan de vorige. Aan de heren Huidink & de Vries zal het zeker niet liggen!

 

 november 2013  Jaargang 16, Nr. 4

 

Herfst 2013 in Tusseler

 

 

 

 

 

 

 


mei 2013  Jaargang 16, Nr. 3

 

maart 2013  Jaargang 16, Nr. 2

 

Paasbrunch

 

 

 

 

 

 

Graag willen wij de leden van Tuetsloe op de hoogte brengen van de Paasbrunch,welke wij organiseren in Fletcher Hotel de Scheperskamp, op 1e Paasdag. Bijgaand treft u de flyer aan voor onze Paasbrunch.
Leden van buurtvereniging Tuetsloe ontvangen
5% korting op deze Paasbrunch.

 

januari 2013  Jaargang 16, Nr. 1

 

Ontsteken Kerstverlichting  08-12-2012

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 8 december kwamen de bewoners van `Tuetsloe “ samen om de verlichting van de kerstboom weer te ontsteken. De buurt was met ongeveer 75 aanwezigen goed vertegenwoordigd. Het was prachtig zonnig winterweer, een laagje sneeuw zorgde voor een mooi decor.
De stemming zat er meteen goed in.De voorzitter was ‘s-middags helaas verhinderd. Zijn openingswoord, eerder opgenomen, werd door Harry Mengerink uitgesproken d.m.v. een laptop. Wim de Vries viel de eer te beurt om de kerstboomverlichting, onder luid applaus, te ontsteken. Onder het genot van glühwein of warme chocolademelk was het prima vertoeven in de verwarmde tenten van R & R Partycare.
De zang van het “Tuetsloe “koor verhoogde de stemming
nog meer, dit alles werd op de foto vastgelegd door onze fotograaf Henk Eggink. Aan het eind van de gezellige en sfeervolle middag bedankte Yvonne Otten allen voor hun komst.
Dank aan allen voor hun geweldige inzet om deze middag tot een succes te laten worden.
Bij het verlaten van de tent kregen wij allen nog een gratis toegangsbewijs voor Winter Wonderland. (T S.)

 

oktober 2012  Jaargang 15, Nr. 3

 

Fietstocht met Wijnproeverij  16-09-2012

 

 

 

 

 

 


Op deze schitterende nazomermiddag, warm, zonnig en weinig wind  was het heerlijk fietsen naar Geesteren. Ab Luimes had voor een aangename route gezorgd met een mogelijk alternatief voor de terugweg (alleen voor de liefhebbers)

Sommigen hadden op de heenweg al heel veel goesting. Zo presteerde de als eerste gestarte groep het om een kwartier na groep twee aan te komen!
De eigenaar/wijnboer Jan Zieverink leidde ons naar zijn wijngaard van in totaal 1,8 ha.
Hij plantte de eerste stok in 2003 en verbouwt zowel witte als rode druivenrassen. De verwachte opbrengst bij een optimale productie is 8500 liter.
Vol vuur legde hij ons uit wat er allemaal voor nodig is om tot een kwaliteitsproduct te komen .
In eerste 
instantie was er bij de deskundigen bijzonder veel scepsis over Achterhoekwijn. Dat kon nooit wat worden dacht men. Journalisten weigerden zelfs om er iets over te publiceren. Intussen is het tegendeel overtuigend bewezen en hebben wijnen uit onze streek prestigieuze prijzen gekregen. Indrukwekkende hoeveel arbeid en niet aflatende inzet door professionals en vrijwilligers vereist is voor er gebotteld kan worden. Zo ligt er altijd een plaag op de loer in de vorm van wespen ,spreeuwen, onkruid of schimmelvorming.
Na de koffie of thee kregen we een korte cursus in wijnproeven. Opmerkelijk hoeveel beter de wijn smaakt als zij met aandacht gedronken wordt. De barbecue was door familie Zieverink uitstekend verzorgd. Er werd dan ook enthousiast gebruik van gemaakt, rondom de kikkerpoel was het nog lang goed toeven.
Kortom: grote waardering voor de evenementen commissie en hartelijke dank.

Stadswandeling in Lochem  01-06-2012

 

 

 

 

 

 

Wandeling door de geschiedenis van de stad Lochem

Rond 18:30 uur had zich een groep van ca. 15 buurtbewoners verzameld bij Bousema om vervolgens per fiets naar de bibliotheek te vertrekken waar de eigenlijke rondleiding begon.
Onder de bezielende leiding van onze eigen oer-Lochemer Adriaan Markelbach kregen wij eerst een verhaal over het verlenen van stadsrechten door Graaf Otto aan Lochem in 1233 en wat voor voordelen het had om in die tijd als stad aangemerkt te worden.
Eén van de (strategische) redenen was dat Lochem een vooruitgeschoven post was van het bisdom Utrecht waarbij aan de andere kant Borculo nog bij het Bisdom van Münster behoorde.
Aan het begin van de Smeestraat stonden wij stil bij “de Hooiplukker” en misschien wel verrassender voor de volgers van Adriaan: het kunstwerk op de 6 meter hoge aluminium paal aan de overzijde van de weg. De meeste mensen was het nog nooit opgevallen terwijl het er al vele jaren staat.
Daarna ging het via de Zuiderwal naar de Synagoge waar o.a. werd stilgestaan bij de deportatie van de Joden in de laatste wereldoorlog. De eigen herinnering van onze gids was hierbij indrukwekkend: één van de slachtoffers was nl. een meisje dat bij hem ondanks protesten van de onderwijzeres uit de kleuterklas werd gehaald en meegenomen.
Toen ging de tocht door de Walderstraat richting de kerk waarbij de aandacht werd gevestigd op allerlei details die bij de meeste mensen nooit opvallen zoals:
·         winkels met Jugendstilgevels
·
         houten vakwerkmuren
·
         glas in lood ramen waarbij het ambacht wat in dat gebouw werd uitgevoerd werd uitgebeeld (slagerij in wat nu de wereldwinkel is)·   enz. enz.
Bij het gemeentehuis werd gewezen op de veranderingen in het wapen toen Lochem en Laren werden samengevoegd. Daarnaast was er natuurlijk veel aandacht voor het grootste monument in ons stadje: de Gudula kerk.
Na ruim anderhalve leerzame uren zat de rondleiding er op en gingen een aantal buurtgenoten naar het orgelconcert in de kerk en hebben de overige mensen nog nagepraat bij Bousema onder het genot van een drankje en een hapje.
Adriaan: bedankt voor alle info en ik denk dat ik namens alle deelnemers kan zeggen: dit moet herhaald worden!!

Groet, Harm Wesselink

 

mei 2012  Jaargang 15, Nr. 2

 

Landschapstour  15-04-2012

 

 

 

 

 

 

Na het voorstel van buurtgenoot Jan Huidink tijdens de jaarvergadering van vorig jaar lukte het zondag 15 april jl om met een 17 tal mensen uit Tusseler samen met veel andere inwoners uit de gemeente Lochem met een bus de omgeving van Lochem "te verkennen". Het werd een landschapsexcursie met enthousiaste verhalen en toelichting van Jan, samen met Anne Stortelder van de gemeente Lochem.
Wij reden eerst richting Gorssel om daar vlak voor de IJssel het landschap in ogenschouw te nemen en de geschiedenis aan te horen van de ruïne Nijenbeek net aan de overkant van de rivier.
Jan vertelde over de vele beken en de de hoogteverschillen door in de loop van de jaren opgeworpen wallen er tussen. Al rijdende via het buitengebied van Epse, Joppe, een wandeling naar het heidegebied bij Gorssel werd er, onderbroken door een heerlijke lunch bij de Zonnebloem , verder getourd o.a.naar Kring van Dorth waar de geschiedenis van de eendenkooi werd verteld. De huidige en toekomstige veranderingen van de landschappen en de loop van de beekjes,de uitleg van het Sterrenbos in Exel, vele planten en bomen stelden de deelnemers in staat om heel veel kennis op te doen van onze mooie omgeving en de
ontstaansgeschiedenis.
Volgende week is er weer een bus vol die dezelfde route zal volgen en zo zijn er een 100 tal mensen uit de gemeente veel wijzer geworden over hun woonomgeving.
Velen daarvan zullen met de opgedane kennis nog intensiever naar ons landschap kijken. Dankzij Anne en vooral ook Jan.
En Jan heeft al weer plannen om volgend jaar andere dingen te laten zien en uit te leggen.
Ik weet zeker dat veel huidige deelnemers ook dan meegaan.
Jammer dat er nu zo weinig belangstelling uit Tuetsloe was......

Otze Hoogeveen

 

Klootschieten  25-03-2012

 

 

 

 

 

 

Voor dit jaar had de activiteitencommissie weer het "klootschieten"op de agenda gezet. Mede dankzij het prachtige voorjaarsweer, was het genieten in de buurt van "Grand Cafe  Merlot". Met veel enthousiastme werd er met 4 koppelteams gestart voor een omloop door Het Veen" gebied. 
Wedstrijdleider 
en deelnemer Ab had de zaakjes goed voor elkaar en hoefde bij rivaliteit tussen de teams (nog) niet in te grijpen. In een lekker voorjaarzonnetje was het op het terras prima vertoeven. Aansluitend werden de  magen nog weer gevuld met een buffet.  Zoals altijd gingen de Tuetsloe,èrs met een tevreden gevoel weer huiswaarts! 
Kortom een geslaagde middag en dank aan de Activiteiten-commissie! februari 2012  Jaargang 15, Nr. 1
 

Jaarvergadering   25-01-2012

    

 

 

 

 

 

Tijdens de goedbezochte jaarvergadering in zalencentrum Bousema, is op gepaste wijze
afscheid genomen van secretaresse Annelies Hoentjen en penningmeester Claudia Verkade. 
Voorgesteld en hartelijk welkom geheten, werden vervolgens de nieuwe secretaresse Marjon Wissink en de nieuwe penningmeester Mariët Zomer en Chris van der Waarde voor het "Tuetsloe Nieuws".
Na een aantal hamerslagen van de voorzitter kon de rondvraag beginnen, ook hierbij geen bijzonderheden! 
zodat het recreatieve deel van de avond kon beginnen. Iedereen kon naar hartelust gebruik maken van het opgestelde minigolf parcours. Onder het genot van de nodige hapjes en drankjes werd deze gezellige avond afgesloten.

 

Kegeltournooi (Lochemse straten)

 

 

 

 

 

 

Heeft u belangstelling om ook eens een avondje gezellig met buurtgenoten te kegelen? 
Zoja, dan kunt u zich nu opgeven om in één of meer teams mee te spelen tijdens het 25° Stratentournooi de avonden zijn op 17 & 24 maart a.s.  Opgave bij mevr. G. v.d. Noort  Tusseler 156 (tel. 253580)

Graag voor  dinsdag 6 mrt. a.s.