U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

TUETSLOE NIEUWS


Ontsteken kerstverlichting
  12-12-2015

 

 

 

 

 

 

Fietstocht & Barbecue  13-09-2015Klootschieten  30-05-2015

 

 

 

 

 

  

 

  mei 2015 Jaargang 18, Nr.1

 

Buurtbewoners met een smartphone, meld u aan!!!!!!!!   

 

Tusseler heeft nu een groepsapp om met uw ogen en met uw hulp de buurt veilig te houden.

Binnenkort is er een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis.

Let op de posters bij de openbare gelegenheden.

 

WAT IS BUURTWHATSAPP?

Een BuurtWhatsApp is een WhatsApp groep, die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.
Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.
Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.
In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.  (bron
http://www.whatsappen.nl)

 

Meld u aan  via  buurtpreventiegemeentelochem@gmail.com  met uw naam en telefoonnummer.

 

De app mag alleen gebruikt worden in verdachte situaties.

Gebruik de SAAR-methode. S=Signaleren; A=Alarmeren en 112 bellen; A=Appen-breng de buurt op de hoogtein de groepsapp en R=reactie van jou en de buurtbewoners.

 

 

 

 

 

 

 

Noaber-hulp  anno januari 2015

 

 

 

 

 

 

 

Jaarvergadering  21-01-2015

 

 

 

 

 

 

 

Oud Papier

Al jaren wordt op het Tusseler maandelijks het oud papier opgehaald door de Explorers van de Graaf Otto Groep. Op verzoek van de Scouting groep graag dit papier voor 10.30 uur aan de weg te zetten, omwille van de vlotte afhandeling!
Graag medewerking van een ieder !!!!!!!!!!!!

 

Ontsteken Kerstverlichting  13-12-2014

 

 

 

 

 

 

  

december 2014 Jaargang 17, Nr. 4

 

Fietstocht met Barbeque  14-09-2014

Bij voorbaat succes!

 Nadat de uitnodiging van de activiteitencommissie in de bus viel voor een fietsmiddag met aansluitend een barbecue kon je er op rekenen dat de belangstelling van de leden groot zou worden. En dat bleek inderdaad: ongeveer 70 leden  - letterlijk van jong tot oud – hebben  zondagmiddag de 14e september gezamenlijk doorgebracht.
De start van de fietstocht, uitgezet door Gerrit Meutstege en Ab Luimes, was bij het gat van Tusseler. Via het zuidelijk deel van de stad en slingerend door Nettelhorst werd een pauze gehouden bij Erve Brooks nabij Gelselaar.
Onder het genot van meestal een kopje koffie of thee werd een formulier uitgereikt waarin plaatsnamen moesten worden ontdekt. De kennis van steden en dorpen in Nederland werd daarmee getest. Na deze tussenstop kon vanaf daar een keuze gemaakt worden voor een kortere of een langere route richting Lochem.
Voor meerdere deelnemers waren er nog niet ontdekte plekjes onderweg, zoals bijv. de boomhut/uitkijkpost in een eik nabij kasteel “Westervlier” halverwege Diepenheim.
Het laatste deel van de fietstocht ging langs het Twentekanaal en via het station kon een ieder de route zelf invullen naar het openluchttheater. Hier voegden diverse buurtbewoners die niet in de gelegenheid waren “mee te trappen” zich bij de fiets(t)ers.
Aansluitend werd er gezamenlijk genoten van een drankje en de traditionele barbecue.
Goed om te zien hoe de contacten in de buurt werden aangehaald of ontstonden, want er waren ook nieuwe leden. We mogen blij zijn dat de STOL, de Stichting openluchttheater,  deze mooie locatie en de faciliteiten opnieuw beschikbaar stelde aan onze buurtvereniging.

Dank aan de organisatoren voor deze mooie middag en een deel van de avond, want door de goede sfeer bleven velen nog lange tijd genieten. Dit jaar viert “Tuetsloe” haar 6e lustrum. Vandaag bleek dat ze nog springlevend is !

Otze Hoogeveen

 

september 2014 Jaargang 17, Nr. 3

 

Berkelzomp - Huifkartocht 17-05-2014

 

 

 

 

 

 

Klik op de foto voor vergroting !

Op 17 mei j.l. was het weer eens tijd voor een gezellig uitje met onze buurtvereniging. De activiteitencommissie had de berkelzomp "Ente"  en de huifkar van dhr. Lueks afgehuurd voor een tocht op en rondom de Berkel. Start was bij De Witte-Wieven gepland, zodat we meteen ook met de nieuwe uitbaters konden kennismaken. 
Zo rond 18.00 uur werd de eerste groep al bij De Wieven verwacht, waar na een kopje koffie de huifkar werd ingeladen. De Berkelschippers stonden bij de Cloese ons al op te wachten , een snelle begroeting en hup vooruit de boot in!
Stroom opwaarts gaan we richting Zwiep-Beekvliet waar iedereen geniet van de heerlijke natuurlijke rust. Om te voorkomen 
dat iemand in deze oase van rust zou wegdromen, had de commissie de nodige proviand mee genomen. De hapjes en het glaasje brachten iedereen in de juiste stemming. 
Op Beekvliet werd de boot weer aangelegd, en kon de tweede groep vanuit de huifkar overstappen op de berkelzomp, en ging 
de andere groep terug met de huifkar van Lueks. Opnieuw werden de keeltjes weer vlot gesmeerd en al snel werd de rust op het water verstoord door de geluiden van de eerste Nachtegalen
De Berkelschippers toonden ons onderweg hun kennis over het varen met de zomp, alsook de omstandigheden van vroeger! 
Bij aankomst in Zwiep werden we weer gastvrij ontvangen en kreeg iedereen de kans om zijn vochtgehalte weer op peil te brengen. 
fam. van den Berg van "W-W" probeerde vervolgens een ieder op een wel zeer persoonlijke manier tevreden te stellen. 
Kortom Tuetsloers vermaken zich altijd snel en maakten er alsnog een gezellige boel van!

Henk Eggink


mei 2014 Jaargang 17, Nr. 2

 

Jaarvergadering   29-01-2014

  

 

 

 

 

 

 

Tijdens de Jaarvergadering werd afscheid genomen van een 3-tal bestuursleden t.w. Toos Scholtens, Yvonne Otten en voorzitter Harry Mengerink. Als hun opvolgers werden uitverkoren Betsy Antvelink, Greta Meutstege en als voorzitter a.i. werd de heer Douwe Beintema geinstalleerd.

 

januari 2014 Jaargang 17, Nr. 1