U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

TUETSLOE NIEUWS

 Kerst op Tusseler 09-12-2017

3

Ook dit jaar had het bestuur samen met de activiteiten commissie weer gezorgd voor een gezellige tent nabij de 
kerstboom. Voor een ieder was er voldoende kerstbrood, glühwein danwel een chocodrankje aanwezig. Na een korte toespraak door onze voorzitter werd het sein "Ontsteek de Lampen" gegeven. Het Tuetsloe-koor werd ingeruild voor een gezellig samenzang van alle aanwezigen. Buren met een Midwinterhoorn bliezen hun advents-geluiden uit over de buurt van Tusseler! 

 

Buurtpreventie Lochem

 

WAT IS BUURTWHATSAPP?

 

Een BuurtWhatsApp is een WhatsApp groep, die zich richt op het signaleren van verdachte situaties in een bepaalde wijk, buurt, dorp of stad. Het is een burgerinitiatief en dient als moderne vorm van buurtwacht.
Het doel van een BuurtWhatsApp is het zorgen voor meer ogen en oren voor de politie en andere toezichthouders. Wettelijke toezichthouders kunnen nu eenmaal niet op iedere hoek of straat staan. Door een BuurtWhatsApp kunnen burgers zelf een groot gebied in de gaten houden.
Met het melden van verdachte situaties in een BuurtWhatsApp, worden buurtbewoners snel gewaarschuwd en kunnen zij de verdachte in de gaten houden. Ondertussen kan de politie worden ingelicht en tot eventuele actie overgaan.
In diverse dorpen en steden in Nederland heeft de BuurtWhatsApp inmiddels al tot succes geleid. Er zijn criminelen aangehouden en het aantal woninginbraken is in sommige wijken gedaald.  (bron 
http://www.whatsappen.nl)

  

Meld u aan  via  buurtpreventiegemeentelochem@gmail.com  met uw naam en telefoonnummer.

  

De app mag alleen gebruikt worden in verdachte situaties.

 

Gebruik de SAAR-methode. S=Signaleren; A=Alarmeren en 112 bellen; A=Appen-breng de buurt op de hoogten de groepsapp en R=reactie van jou en de buurtbewoners.

  

 

 

Fietstocht & Barbecue 3-09-2017

Bij perfect nazomerweer vertrokken ook dit jaar weer diverse leden per fiets om te genieten van de prachtige
omgeving van Lochem. De tocht voerde via Wildenborch richting Kranenburg naar het buurtschap Linde bij Vorden 
waarna iedereen bij Camping Wiemelinkhof in het buurtschap Noordink (Hengelo G) kon genieten van een heerlijk kopje koffie. De gastvrouw had 's-morgens  eerst nog een heerlijke koek gebakken, die erin ging als ......
Via een tussenstop bij 't Kerkepad in Vorden (verdomd lekker ijs) werd er koers gezet richting                              "De Wildenborcher Hof" waar meerdere buren ons al opwachtten voor de barbecue.
De fam. van Ark zorgde voor  een vlot en goede bediening, waarbij iedereen zich het eten goed liet smaken! 
Tuetsloe kan weer terug kijken op een zeer geslaagde buurtaktiviteit!

 

 Zomerse Picknick 11-06-2017

 

 

 

 

 

 

Demonstratie Glasblazen bij Martorell  18-02-2017


 

 

De jaarlijkse algemene Jaarvergadering werd dit keer gekenmerkt door een enorme snelheid , waarmee de 11 agendapunten werden gepasseerd. Geen schokkende zaken vanuit het bestuur, de kas op orde en als aftredend kascommissielid Dini Hoogeveen werd hiervoor Herman Beuzel gekozen. Zo ook werden de bestuursleden Greta Meutstege & Betsy Antvelink herkozen.  Ook Gerrit Meutstege werd als lid van de activiteitencommissie weer herkozen! Let wel het geheel van de vergadering duurde niet langer dan 20 minuten.
Er werd mede daarom ook meteen vaart gezet met deel 2 en wel een wijnproeverij o.l.v. de fam. Mengerink. Zij lieten iedereen een keuze maken uit 4 witte- en 4 rode wijnen, uit de goedkopere wijnen, bij de Lochemse Supermarkten verkrijgbaar. Natuurlijk vertelde Harry weer veel smakelijke ervaringen vanuit zijn loopbaan als vinoloog. Kortom voor een aantal van ons was het glas goed gevuld. De avond werd aan de de bar van
Hotel "De Scheperskamp" afgeblust met een smakelijk drankje! 

Kerst met Tuetsloe  10-12-2016

 

Fietstocht & Barbecue  11-09-2016

Ook dit jaar was er weer een goede deelname aan de jaarlijkse fietstocht. Via een geplande route werd er koers gezet richting Barchem - Ruurlo. Tussenhalte werd de Cactus-Oase. Bij Annie kon iedereen op adem komen en genieten van een kopje koffie/thee. Bij Cactus-Oase zijn ook de materialen van Old Reurle gehuisvest, zodat iedereen zich ook even zich in het verleden waande. Na de pauze werd weer koers gezet richting 't Venne waar bij de fam . Marsman de barbeques al warm waren. de gastheer ter plekke heeft ons allen een heerlijke maaltijd bereid, waarna iedereen tevreden huiswaarts ging!! 

Wandeling & High-Tea middag 24-04-2016

 Simultaan Dammen  24-02-2016

Klik hier voor een kort filmpje van de winnaar 


   februari 2016 Jaargang 19, Nr.1


Jaarvergadering Tuetsloe
 27-01-2016

De jaarvergadering 2016 werd dit keer gehouden bij café-restaurant Bousema. Na de opening en de vaste agenda werd Ronald Zwiers met algehele instemming gekozen tot voorzitter van de vereniging, als opvolger van de heer Douwe Beintema. Tevens werd Greta Meutstege (secretaresse) toegevoegd aan het bestuur. Voor de aktiviteiten-commissie was de heer Ton Wissink aftredend en niet meer herkiesbaar. Voor de open plekken in deze commissie werden gekozen Anneke Eggink & Jan Scholtens.
Na de pauze werd er een serie foto's getoond door Henk Eggink met hoogtepunten van de afgelopen 10 jaren over de diverse aktiviteiten binnen Tuetsloe.